U poslednje vreme sam stekla sasvim novi uvid u roditeljstvo. Ne znam šta se tačno desilo i gde je i koji osigurač pregoreo, ali zaista sam počela da imam više razumevanja za sve roditeljske zavrzlame.

Tako sam na primer shvatila da smo jako nepravedne prema očevima, posebno onima koji imaju ćerke. Svako malo čujem majke kako se žale da “grozni” tata nije promenio nikad ni jednu pelenu. I eto kako sve drugo hoće ali to mu baš teško pada i stvarno nema smisla da bude takav mlakonja.

Da li je sve tako jednostavno i da li za tate nema milosti, kada su u pitanju prljave pelene?

Pođimo od početka.

Upoznajmo finog, obrazovanog, mladog čoveka, srećnika sa zvanjem programera, oženjenog još finijom i srećnijom “mladom damom” (ljahh). Njih dvoje, mladi bračni par u svojim tridesetima, bez velikih poroka ili mana, osim što tapšu pri sletanju aviona, dobijaju svoju prvu ćerkicu u nizu, po nekom novom fensi imenu estradnog vajba Adiva-Godiva-Alegra.

Ono što naš novopečeni tata ne zna, što ga niko nije upozorio, jeste da će imati jako puno posla oko svoje jako male bebe.

Uzmimo za primer da je on prosečan muškarac, koji se u svom životu susreo sa u proseku 3 do 7 ženskih vagina. Sve su to bile mlade, sređene, uredne vagine. Iz njih još nisu poispadali mali ljudi koji gaze velike snove svojih roditelja. Te vagine nisu stasale da bivaju raštimovane, prekrajane, krpljene i na kraju podmlađivane.

Sve dok na svet nije došla malena Adiva-Godiva-Alegra.

Ta majušna vekna, paperjasto biće i zenica tatinog oka je u samo jednom naletu biološke potrebe smrvila intimni život svoga tate. Prosto je nemoguće poverovati da se jedan prosečan muškarac, a znamo da tu spada i ovaj jadnik koga smo uzeli za primer, može mentalno pripremiti na situaciju u kojoj špahtlom, peškirom i svim vlažnim maramicama proizvedenim u Evropi u poslednjih pedeset godina, struže 700g kašaste kake sa minijaturne vagine, svoje dražesne kćeri. Nema šanse!

Jer svi znamo kako izgleda kada devojčice kake! Pa ako je beba baš mala, pa to struganje ide od pete do potiljka!?  Pa onda još mora i prava tehnika, od unutra ka spolja!? Mada u tom trenutku, ovom čoveku, ranije poznatom po sasvim normalnim psihičkim predispozicijama, se čini da je to potpuno besmisleno! Koje unutra, koje spolja?! Sve je zahvaćeno! Kao požar, mada u ovom slučaju se može govoriti kao o shitstormu!!!

A tek miris! O MAJ GAD!!! UHHH! OHH! UŽAS!

Ni jedan muškarac sa pola funkcionalnog mozga neće reći svojoj ženi: “Hhh, hm, draga, znaš da volim našu malu porodicu i da bi uradio sve za vas ali nema j….. šanse da održavam higijenu naše ćerke, koja kaki kao da sutra ne postoji!”

I da, tada dolazi do te neminovne podele. Jedan deo tata skuplja hrabrost i nastavlja dalje kroz izmaglicu svoje nestajuće muškosti da svesvrdno menja pelene svoje mile kćeri dok drugi bacaju peškire u ring pred istom i obećavaju da će biti bolje tate kada dobiju dečake. I to ne samo zbog tih patrijarhalnih gluposti, ne, već zato što kad dečaci kake, ostali delovi upleteni u akciju su hermetički zatvoreni!